Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 03 februari 2012

Nederland telt steeds minder jonge koffiedrinkers

Het aantal jonge koffiedrinkers in Nederland is aan het dalen. Van de mensen tussen de 18 en 35 jaar drinken minder dan de helft koffie. Meestal vinden de mensen die geen koffie drinken de nasmaak te bitter of leggen ze de link met stressvolle situaties zoals sollicitatiegesprekken, vergaderingen of zelfs een begrafenis.

Waar ligt het aan?

Volgens de directeur van het centrum van smaakonderzoek ligt het aan het gevoel wat je bij koffie moet hebben. Het is een drank dat je moet leren drinken en doordat koffie een bittere nasmaak heeft zijn jongeren minder snel bereid om dit te accepteren.

Zoete, aantrekkelijke smaken

De voorkeur van jongeren gaat uit naar een zoete, aantrekkelijke smaak. Een smaak die qua naam alleen al aanspreekt, zoals een karamel koffie met slagroom of een mokka koffie. Starbucks is een goed voorbeeld van een koffieleverancier doe hier goed op inspeelt. Zij bieden verschillende koffievarianten en drankjes aan die gebaseerd zijn op zoeten dingen met siroop, suiker, melk en ijs. Dit zijn smaken die jongeren aanspreken en wel lekker vinden.

Koffiediscounter.nl

Bij Koffiediscounter.nl verkopen we natuurlijk voor de echte koffiedrinker, heerlijke verse koffiebonen in verschillende smaken. Als je niet zo van koffie houdt, maar wel van bijvoorbeeld een latte macchiato of cappuccino met een scheutje siroop erin hebben we een aantal koffierecepten voor je op een rijtje gezet.

Like ons op Facebook!

Like onze fanpagina Like dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top