Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 30 juni 2014

Nederlanders drinken de meeste koppen koffie

Koffie, we beginnen de dag ermee en na het avondeten sluiten we er mee af. En natuurlijk drinken we hier en daar nog een kop koffie tussendoor. Waar de Engelsen voor een earl grey thee gaan met melk, gaan wij voor een koffie, espresso, cappuccino of andere koffie variant. Het online nieuwsmedium Quartz.com heeft een onderzoek uitgevoerd naar koffie consumptie en als het hierom gaat, is Nederland de absolute winnaar!

Nederland bovenaan koffiedrinkers

Wij Nederlanders drinken zo’n 2,4 bakken pleur per dag en staan daarmee op eenzame hoogte. De Finnen staan op een tweede plaats met 1,8 koppen koffie per dag. Denemarken, Duitsland, en Slowakije volgen.

Amerika, het land van Starbucks, XL-formaten koffie en frappuccino’s staat op een zestiende plek. Niet geheel wat wij hadden verwacht. Hoewel, de koffie in de VS is aan de slappe kant, dus waarschijnlijk vinden de Amerikanen het zelf ook niet zo lekker. Het verklaart in ieder geval wel waarom Nederlanders gemiddeld 2,5 keer zo veel koffie dan Amerikanen drinken.

Overigens zou je denken dat de Italianen ook wel wat hoog in de lijst zouden staan, maar niets is minder waar. De makers van espresso staan op een 42e plek. Dat valt dan toch weer een beetje tegen. Die Italianen weten wel hoe ze een goede kop espresso moeten zetten, maar genieten er toch minder vaak van.

Hoeveel koppen koffie drink jij per dag? En drink je vaak zwarte koffie, of ga je voor een sterke espresso of iets met melk zoals een cappuccino?

Op zoek naar de perfecte koffie? Probeer eens eens een andere bonensoort

Mocht je nog op zoek zijn naar goede koffiebonen? Probeer dan eens onze eigen merk bonen: Caffe Coronel. Een 100% Arabica boon met een Italiaanse branding. Zacht, zoetig en vol van smaak! De boon heeft een laag cafeïnegehalte en een lage zuurtegraad. Deze boon is geschikt voor alle koffiesoorten. Je bestelt hem hier!

Bron: Quartz
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top