Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 05 december 2009

Nieuw espresso apparaat kopen? Hier de tips!

Het aanbod van espresso apparaten is enorm. Geen idee waar u op moet letten of welk merk u wilt? Hier een paar tips en adviezen. Zo koopt u het espresso apparaat dat bij u past.

Verwachting en voorkeur

De eigen voorkeur en verwachting van een koffie apparaat is bepalend. Wilt u een machine waar met één druk op de knop een goede kop koffie uitkomt? Kies dan voor een volautomaat of Nespresso machine. Zelf koffie malen, de verhoudingen zoeken en verschillende smaken proberen? Dan is een piston machine beter geschikt.

Intensief of minimaal gebruik

Het volgende punt is de mate van gebruik. Wordt de nieuwe koffiemachine dagelijks, wekelijks of alleen in het weekend gebruikt? En gaat het dan om één kop koffie per dag of meerdere koppen espresso, cappuccino of Latte Macchiato per dag? Bij intensief gebruik raden wij een goede kwaliteit machine aan. Bij minder intensief gebruik is dit minder van belang.

Materiaal binnenwerk

Het binnenwerk van de koffiemachine is belangrijk. Deze kan van RVS, aluminium of messing zijn. Aangezien het binnenwerk van invloed op de warmte en smaak van de koffie is dit zeer belangrijk. Een koperen (messing) binnenwerk houdt het beste de warmte vast, bij aluminium verliest u warmte wat de smaak van de koffie minder intensief maakt. Het verschil vertaalt zich in het prijskaartje waarbij koper uiteraard duurder is. Laat u goed voorlichten voordat u tot aanschaf overgaat.

Machine kopen met koffiebonen, gemalen koffie of koffie cups?

Er is ruime keuze uit koffiemachine met gemalen koffie, koffiebonen of koffie cups. De kwaliteit scheelt soms niet eens zo veel. Het gaat om gemak en het kostenplaatje. Koffie cups of koffie capsules zijn makkelijk maar in verhouding duur, terwijl koffiebonen, mits vers gemalen, de beste espresso geven.

Prijs espresso apparaat, waar moet je op rekenen?

Bij Koffiediscounter hebben we espresso koffiemachines van 100,- euro tot over de 2.000,- euro. Een volautomaat is er al vanaf 250,- euro. Een half automaat kan goedkoper zijn, maar kan ook makkelijk 1.500,- euro of meer kosten. De prijs hangt af van de functionaliteiten, design en het merk.
TIP
Bent u Italiaanse koffie gewend? Kies dan voor een koffiemachine van een Italiaans merk zoals o.a. DeLonghi, Saeco of Gaggia. Alle Andere machines zult u minder waarderen.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top