Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 27 augustus 2010

Ongeremd koffie drinken

Veel mensen beginnen hun dag met een lekker kopje koffie voor een beetje extra energie. Maar wie dacht dat cafeïne zorgt voor deze boost zit er naast! Cafeïne geeft namelijk geen energie, maar neemt de rem op je hersenactiviteit weg.

Gedurende de dag zijn neuronen continu actief in je hersenen, hierbij komt de stof adenosine vrij. Deze stof zorgt ervoor dat je op een bepaald moment in slaap zult vallen, of het in ieder geval even rustiger aan zult moeten doen. Cafeïne blokkeert de opname van adenosine. Daarmee wordt de rem die jouw neuronen activiteit in het gareel houdt effectief gesaboteerd. Na een kopje koffie houdt niets je meer tegen en je dag is begonnen.

Toch heeft deze sabotage ook een mindere kant. Wanneer de cafeïne is afgebroken door het lichaam, komt de adenosine weer vrij. Bovendien is er intussen een opgehoopte lading van deze stof ontstaan, waardoor je in een dipje komt. Om de hele dag wakker en alert te blijven zul je dus regelmatig een kop koffie moeten drinken. Heb je in ieder geval een leuk weetje voor bij het koffieautomaat!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top