Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 maart 2014

Ook alle soorten koffiebonen koop je ook bij Koffiediscounter.nl

Koffiediscounter.nl is niet alleen expert op het gebied van volautomaten, ook weten wij heel wat af van koffiebonen. We hebben zelfs onze eigen koffieboon, de Caffe Coronel. Lees snel verder als je meer wilt weten over Arabica en Robusta bonen en welke boon nou het best geschikt is voor welke koffie soort.

Arabica koffiebonen

Je hebt het vast en zeker al vaker voorbij horen komen, de Arabica koffiebonen. Deze bonen groeien in gebieden rond de evenaar, op 1800 meter hoogte of meer. En al doet de naam je denken dat de boon Arabisch is, niets is minder waar. Het is een Ethipoische boon en de naam ‘Arabica’ heeft met de ontdekker van deze boon te maken. Hij was namelijk een Arabische handelaar. Arabica bonen worden vooral in Midden- en Zuid-Amerika verbouwd.

De Arabica boon staat bekend om haar zachte, milde en aromatische smaak. De boon bevat een laag cafeïnegehalte.

Robusta koffiebonen

De Robusta koffieboon groeit in lager gebied en is daardoor ook goedkoper. De boon is wat vetter dan de Arabica en bevat ook iets meer cafeïne. De Robusta koffieboon heeft een ietwat bittere en sterke smaak en kan een wat zuurdere afdronk hebben. Máár een goede Robusta is altijd beter dan een slechte Arabica.

Koffiemelanges

Arabicabonen zijn over het algemeen redelijk prijzig, daarom worden er ook verschillende melanges gemaakt. Zo zie je veel koffiesoorten met 80% Arabica en 20% Robusta boon. De één neigt naar een chocolade achtige smaak, terwijl een andere proeft naar noten. Maar bij al deze soorten is er een combinatie gemaakt tussen de duurdere Arabica en de wat goedkopere Robusta koffieboon.

Overigens is een melange met 5% Robusta perfect, want je krijgt vaak een mooiere crèmelaag en het melkschuim wordt ook nog eens mooier ‘vastgehouden’.

Koffiebonen bij Koffiediscounter.nl

Bij Koffiediscounter.nl kun je naast volautomaten, Nespresso machines en accessoires ook koffiebonen kopen. We hebben bonen van Bravicaffe, Illy, Bazzara en Arabicaffe. Ook hebben we eigen koffiebonen, de Caffe Coronel koffiebonen. Bekijk hier al onze koffiebonen.

T/m zondag is de Caffe Coronel Intenso 1 kilo in de aanbieding, nu slechts 13,95 voor een kilo!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top