Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 27 februari 2013

Sinaasappelhuid wegscrubben met koffie

Nu de winter bijna voorbij is en het mooiere weer er weer aankomt is iedereen weer bezig met zijn lichaam en gezondheid. Een sinaasappelhuidje is natuurlijk iets wat je niet wilt hebben! Koffiediscounter.nl weet hoe je er weer vanaf komt.

Scrub met koffie!

Maak een scrub van koffie. Hiervoor heb je een half kopje gemalen koffie, een eetlepel witte suiker, 2 of 3 eetlepels olijfolie, een eetlepel glycerine en twee eetlepels vitamine E-olie nodig. Meng deze ingredienten. Na een warme douche moet je het probleem gebied, vaak je bovenbenen, vijf minuten scrubben met het mengsel. Daarna kun je het weer afspoelen met water.

Voor extra effect kun je je huid die je ingesmeerd hebt met de scrub ook in plastic folie inwikkelen en dit tien minuten laten zitten. Ook hierna spoel je het mengsel weer af. Gebruik na afloop een lekkere voedende olie of lotion.

Hoe werkt het?

Een sinaasappelhuidje ontstaat door een ophoping van gifstoffen. De antioxidanten in de gemalen koffie pakken die gifstoffen aan. De suiker in het mengsel heeft een ex-foliërende werking en de oliën voeden je huid. De glycerine is alleen een bindmiddel zodat het mengsel stevig worden en makkelijk op je benen te smeren is.

Resultaat

Eerlijk is eerlijk; na een keer scrubben heb je niet opeens een superstrakke huid, je zult dit regelmatig moeten herhalen en dan zul je zien dat je huid langzaamaan steviger wordt. Natuurlijk zijn er ook nog andere factoren die meespelen. Zo is het verstandig om niet te veel koffie en alcohol te drinken. Ook dierlijk- en verzadigd vet kan een sinaasappelhuidje ververgeren. Tot slot is het ook beter om niet te vaak met je benen over elkaar te zitten. Dit vermindert de bloedsomloop.
Producten uit dit artikel
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top