Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 23 december 2010

Veelgestelde vragen over koffie

We krijgen veel vragen over koffiemachines, koffiebonen, en koffie in het algemeen. Bij deze de meest gestelde vragen op een rijtje:

Ik volg een dieet, mag ik dan eigenlijk wel koffie?

Koffie en oploskoffie – zonder suiker en/of melk – bevatten vrijwel geen calorieën. Je kan dus rustig een kopje koffie bij je dieet nemen. Speciale oploskoffie’s, zoals Wiener Melange, bevatten veel calorieën, kies dus beter niet voor deze soort koffie!

Mijn man drinkt soms vijf koppen koffie per dag! Is dat wel gezond?

Uit onderzoek is gebleken dat 4 tot 5 kopjes koffie per dag prima zijn voor een gezonde levensstijl. Maar let op: dit verschilt per persoon! Wanneer je man bijvoorbeeld een hoge of tijdelijk hoge bloeddruk heeft, moet hij oppassen met te veel koffie!

Heeft expresso drinken nut na een korte nacht?

Espresso is koffie die snel (circa 25 seconden) met weinig water onder hoge druk wordt gezet. Hierdoor komen juist wel de smaak en het aroma vrij, maar niet de cafeïne! Hoewel espresso zo’n krachtige smaak heeft, bevat een espresso dus juist minder cafeïne dan gewone koffie. In dit geval heeft het dus geen enkele zin om espresso te nemen in plaats van gewone koffie.

Moet je een espressomachine ontkalken?

Ja, absoluut! Doe je dit ongeveer 6 keer per jaar dan blijft de smaak van je koffie optimaal. Gebruik NOOIT azijn als reinigingsmiddel! Azijn dringt door in het kunststof en de rubberen ringen van de espressomachine, waardoor de koffie altijd een beetje naar azijn blijft smaken.

Ik heb een Lattemento, maar hoe maak ik deze schoon?

De Lattemento kan het best worden schoongemaakt met Urnex Rinza Melk Reiniger. Let op: nooit scherpe voorwerpen gebruiken om melkresten te verwijderen, want dan beschadig je de binnenwand. Stop de Lattemento ook niet in de vaatwasser, het apparaat kan gemakkelijk onder de kraan worden afgespoeld.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top