Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 07 augustus 2012

Vrouwen die koffie drinken minder depressief

Cafeïne om depressies tegen te gaan? Jazeker! Het klinkt misschien een beetje gek, maar uit onderzoek is gebleken dat dagelijks een kopje koffie een depressie kan voorkomen. Vooral bij vrouwen schijnt een dagelijkse shot cafeïne goed te werken tegen een neerslachtig gevoel.

Cafeïne

Voorheen werd vooral gedacht dat cafeïne juist zorgt voor een gestresst gevoel. Je zou je meer gespannen voelen na het drinken van koffie doordat het de aanmaak van adrenaline stimuleert. Dit onderzoek heeft nu het tegendeel bewezen en dat is goed nieuws voor alle koffie junks onder ons!

Vrouwen en koffie

Vrouwen die twee of drie kopjes koffie per dag drinken hebben tot 15 procent minder kans om depressief te worden. Dit in tegenstelling tot vrouwen die één kopje of helemaal geen koffie drinken. Drink je meer dan vier kopjes koffie per dag? Helemaal goed! Dan heb je zelfs 20 procent minder kans op een depressie.


De oorzaak is bij wetenschappers nog niet helemaal bekend, maar dat de oorzaak bij de cafeïne ligt is zeker. Cafeïnevrije koffie heeft namelijk niet hetzelfde stressverlagende effect.

Dus aan alle vrouwen van Nederland: neem lekker nog maar een kopje koffie!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top