Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 17 augustus 2012

Wat cafeïne met je doet

Bijna iedereen drinkt koffie en zelfs als je dit niet doet, krijg je wel cafeïne binnen door thee of een lekker energiedrankje. Maar wat doet cafeïne nu eigenlijk met je?

Niet alleen in koffie...

Cafeïne zit niet alleen in koffie maar ook thee en energiedranken,. Ook is het terug te vinden in chocolade, dieetpillen en pijnstillers. Het is dus iets wat veel meer wordt ingenomen dan ja zou denken.

Minder moe

Het alom bekende effect van koffie en dus cafeïne is dat het je minder moe maakt. Dit komt doordat cafeïne de chemische stof adenosine blokkeert. Deze stof zorgt ervoor dat je hersenactiviteit vertraagd en je lichaam moe wordt. Door deze stof te blokkeren voel je je dus minder moe.

Gelukkiger

Verder wordt je stofwisseling versneld en heeft het en ‘stimulerende’ werking op je darmen. Je kunt er dus makkelijker van naar de wc. Ook zorgt cafeïne ervoor dat het stresshormoon adrenaline wordt gestimuleerd, die er op zijn beurt weer voor zorgt dat er een hogere aanmaak van dopamine is. Hierdoor voel je je gelukkiger.

Werkingsduur

De effecten van koffie merk je na zo’n 15 tot 45 minuten en het ‘hoogtepunt’ van de merkbare effecten ligt tussen de 30 en 60 minuten nadat je koffie gedronken hebt.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top