Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 09 juni 2009

Wist u dit over koffie?

Even een paar leuke weetjes over koffie op een rijtje ...

Wist u dat ...

... koffie vezelrijk is en per 100 ml. tussen de 0.47 en 0.75 gram oplosbare vezels bevat. Dit betekent dat koffie bij ca. 5 koppen per dag voldoet aan de 8% norm van dagelijkse benodigde hoeveelheid vezels.

... leverwaarden bij koffiedrinkers (over het algemeen genomen) beter zijn dan bij niet koffie drinkers.

... recent onderzoek - o.a. van de V.U in Amsterdam – aantoonde dat het drinken van relatief veel koppen koffie (7-8 per dag) het risico van ouderdomsuikerziekte type 2 met 50 % verkleint! Finse onderzoekers kwamen tot dezelfde conclusie.

... Braziliaans onderzoek aantoonde dat koffie drinkende (jonge) mannen relatief beweeglijker zaad produceren dan hun niet koffiedrinkende soortgenoten (Grazia Gezondheid).

... reeds langer bekend is dat bij koffie drinkers minder darmkanker voor komt. Onderzoekers in Wenen kwamen erachter waarom: de stoffen kahweol en cafestol beschermen het DNA tegen kanker verwekkende stoffen in de voeding. De bij het koffie branden ontstane stof methylperidinium spoort het lichaam aan anti kanker enzymen te ontwikkelen. Van deze stof zit er meer in donkere brandingen van arabica bonen en in mindere mate in robusta bonen.
... Alzheimer en Parkinson relatief minder voorkomt bij koffie drinkers. Cafeïne stimuleert de aanmaak van het feel-good stofje dopamine in de hersenen. Weinig aanmaak van dopamine veroorzaakt bij Parkinson verschijnselen als trillen en stijfheid.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top