Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 24 juli 2014

Zet met alle gemak de perfecte espresso!

Hou jij van een bak koffie, maar wil je er vooral niet teveel voor doen? Dan zijn koffieapparaten die werken met capsules zeker een aanrader! Er zijn verschillende merken die werken met cups, vooral bekend zijn Nespresso, Dolce Gusto en Illy.

Wat is een koffiecapsule?

Maar wat is nou eigenlijk een koffiecapsule? Koffie capsules zijn aluminium of kunststof cupjes gevuld met gemalen koffie. Er zijn veel verschillende capsules en ook niet alle capsules zijn door ieder merk te gebruiken. De meeste cups zijn eigenlijk alleen maar te gebruiken met één soort koffiemachine. Op dit moment zijn er vijf belangrijke koffiemerken die werken met capsules en ook hun eigen capsules hebben. Namelijk: Nespresso, Douwe Egberts L’Or Espresso, Lavazza A Modo Mio, Dolce Gusto en Illy. Veel van deze merken hebben ook hun eigen capsule-machines.

Nespresso had het eerste patent op de cups, maar deze is hedendaags afgelopen en daardoor hebben ook andere koffiemerken capsules ontworpen.

Sterkte, bonen, melange – dit zijn capsules

De koffiesterkte van een capsule heeft meestal een cijfer en loopt van 0 tot 10. Hoe sterker de koffie, hoe hoger de waarde is. Zo kan de consument gemakkelijk aflezen welke capsule het beste bij hem of haar past. Je hebt dan ook nog eens verschillende smaken bij capsules. Eigenlijk is er geen één koffiesmaak die je niet met capsules kan maken. Denk maar eens aan koffie met een volle, robuuste, zachte, fruitige, zoette en bloemige smaak. De meeste capsules zijn gemaakt uit Arabica koffiebonen uit Brazilië, maar ze zijn er ook uit India, Peru, Honduras, Azië of Midden-Amerika. Deze zie je dan ook steeds meer voorbijkomen. Ook zijn er merken die hervulbare kunststof cupjes in het assortiment hebben. Nespresso en Senseo cupjes kunnen na gebruik worden geleegd en worden hergebruikt. Zo weet jij één ding zeker; jij hebt altijd de koffie met je favoriete melange.

Capsulesmerken

Er zijn verschillende merken die capsules in hun assortiment hebben. Laten we ze even kort voorbijgaan.

Nespresso – What else?
Nespresso heeft een groot assortiment aan capsules. De capsules bevatten eigenlijk de beste koffiesoorten uit de hele wereld. Maar daarbij houdt het nog niet op! Ze zijn samengesteld door de échte koffie-experts en ze zijn luchtdicht zodat ze zo lang mogelijk vers blijven. Jij geniet kopje na kopje van de meest rijke aroma’s van versgemalen en versgebrande koffie. Daarnaast heeft Nespresso capsules met de waarde van 1 t/m 12. Of ook wel van intens tot variaties met chocolade.

Douwe Egberts L’Or Espresso – Ieder verhaal begint met een koffieboon
Ook Douwe Egberts is met capsules op de markt gekomen en deze kan je ook gebruiken voor Nespresso machines. L’OR EspressO is trots op de maar liefst 21 melanges waardoor er voor iedere persoonlijkheid wel een eigen smaak te vinden is! Met deze capsules geniet je van een espresso die bereidt is met mechanische perfectie en precies de juiste hoeveelheid water. Het resultaat? Een intense aroma, perfecte smaak én een zachte crèmelaagje!

Lavazza A Modo Mio – Al de espresso die u wenst!
De Lavazza A Modo Mio capsules zijn nog niet zo lang in het assortiment van Koffiediscounter.nl. Deze capsules zijn speciaal gemaakt voor de Lavazza A Modo Mio koffiemachines. De capsule herken je aan de innovatieve verpakking, perfecte dosering en het gepatenteerde extractiesysteem. Zo heb jij altijd een onberispelijk resultaat in je kopje, zelfs voor de perfecte Italiaanse cappuccino! Er zijn 10 smaken dus probeer ze nu allemaal en ontdek je favoriet!

Dolce Gusto – Geeft aroma de vrijheid
Het succes van Dolce Gusto ligt eigenlijk in 5 stappen: 1) Herkomst en kwaliteit. 2) Oogst en verwerking 3) Branden en malen. 4) Kwaliteit van melk en cacao. 5) Thuis genieten! Daarnaast zijn de capsules van Dolce Gusto zo gemaakt dat je altijd van een perfecte kop koffie geniet. Voor een espresso is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de juiste druk wordt gebraakt. Daarom zijn de capsules met een gepatenteerde technologie ontwikkeld. Deze reguleert de druk afhankelijk van het type capsules, zodat je altijd geniet van de beste gezette kop!

Illy – Wordt ook een Barista
Normaal gesproken maken alleen de beste barista’s een intense, fluweelzachte, aromatische en weergaloze espresso, maar dat is nu voorbij. Met de Iperespresso van Illy kunnen zelfs de mindere smaakgoden een geweldige espresso klaarmaken! Het geheim? De capsules van Illy bevatten een optimale dosis illy melange van negen soorten, speciaal geselecteerde Arabica koffiebonen. Zet heerlijke espresso bekroond met een dichte, hazelnootkleurige crèmelaag die zich in en niet op de koffie vormt!

Probeer het zelfs een uit!

Verbreed je horizon en probeer vooral veel smaken uit zodat jij jouw perfecte smaak kan vinden! Ben je nieuwsgierig naar de smaken? Capsules kan je ook in de showroom in Naarden aan de Bronsstraat 10 kopen. Kom dus vooral eens langs en laat je helpen door onze medewerkers die je misschien wel weer nieuwe smaken laten leren kennen!
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top