Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 02 juli 2010

Zin in een koffie tafel?

Een koffie tafel oubollig? Welnee! Samen met je partner, vrienden of familie gezellig bijkletsen onder het genot van een kop koffie en lekkere hapjes. Lees hier alles over een geslaagde koffietafel!

Wat is een koffie tafel?

Een koffie tafel is een eenvoudige broodmaaltijd met wat belegde sandwiches en een aantal zoete hapjes (koek, gebak, taart). Daarbij wordt koffie, en soms thee, gedronken. Doordat de koffie tafel eenvoudig te bereiden is, is het geschikt voor een groot aantal personen.

De Brabantse koffie tafel

Een Brabantse koffietafel is een uitgebreidere maaltijd (meestal in buffetvorm) dan de reguliere koffie tafel. Het is een overvloedige maaltijd die vroeger opgediend werd aan buren die kwamen vetprijzen als het varken geslacht was. Tegenwoordig wordt deze koffietafel nog vaak geserveerd en zullen onderstaande gerechten veelal niet ontbreken:

  • Boerensoep, roggebrood, boerenmik

  • Peperkoek, vette kaas, gekookte en rauwe ham

  • Zult, stroop, warme melk van de koe, brandewijn met suiker

  • En veel bakkies koffie!

Koffie suggesties

Bij een koffietafel hoort natuurlijk koffie! Vaak zal er een pot koffie gezet worden, om zo iedereen snel (en vaak) van koffie te voorzien, maar er kan natuurlijk een beetje variatie in komen. Hieronder vind je enkele leuke suggesties om een afwisseling te bieden op de standaard koffie:

  • Koffiesiroop. Wij hebben diverse smaken op voorraad;

  • Check onze receptenpagina, en varieer eindeloos met koffie;

  • Denk eens aan een een melkopschuimer! Met een melkopschuimer hoef je geen apart espresso apparaat aan te schaffen. Het enige wat je hoeft te doen is melk in het apparaat te schenken en deze aan te zetten. Je hebt direct heerlijk melkschuim (zoals bij cappuccino)

.

Bron: koffiemachine-kopen.nl
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top