Jouw ervaring telt voor ons
9,2
Geplaatst op 24 juli 2012

Zorg voor je espressomachine!

Een espressomachine is een apparaat dat goed verzorgd dient te worden. Zo dien je het apparaat na gebruik meteen schoon te maken en moet je het apparaat zo nu en dan ontkalken en reinigen. Dit is dan ook belangrijk voor een espresso apparaat als je wilt dat hij lang meegaat. Maar hoe zorg je nu het beste voor je espressomachine? Koffiediscounter.nl helpt!

Dagelijks schoonmaken

Zoals hierboven al gezegd is het belangrijk om je espressomachine goed te onderhouden. Maak het apparaat dan ook na gebruik direct schoon. Heb je het stoompijpje gebruikt om melk mee warm te maken of op te schuimen? Spoel deze dan gelijk even door met stoom en neem het af met een doek. Spoel dagelijks het waterreservoir om en gebruik altijd schoon water voor de lekkerste koffie. Vergeet ook niet de bak met koffiedrap, de lekbak en het rooster van de machine schoon te maken.

Ontkalken en reinigen

Het zo nu en dan ontkalken en reinigen van je espressomachine is ook erg belangrijk. Zo vergroot je de levensduur van het apparaat en geniet je langer van heerlijke verse koffie. Veel espresso apparaten beschikken over een automatisch ontkalkingsprogramma.

De meeste espressomachines geven aan wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Pak, als dit eenmaal zo ver is, de gebruiksaanwijzing van de machine erbij en volg de ontkalkingsinstructies.

Gebruik nooit schoonmaakmiddelen om je koffiemachine schoon te maken!

Ontkalkings- en reinigingsproducten

Koffiediscounter.nl helpt jou bij het ontkalken en reinigen van jouw espresso apparaat en heeft dan ook diverse producten in haar assortiment, waaronder:

Urnes Rinza cappuccinatore reiniger
Met deze reiniger verwijder je met gemak aangekoekte melkresten van een stoompijpje of cappuccino systeem. Onmisbaar voor de cappuccinoliefhebber.

Melitta onderhoudsset
Deze onderhoudsset is ideaal voor volautomatische espressomachines van Melitta. Met deze set haal je in één keer alles in huis om jouw volautomaat in topconditie te houden.

Durgol Swiss espresso ontkalker
Durgol Swiss espresso is een speciale ontkalker voor het reinigen van hoogwaardige espressomachines van alle merken.

Melitta Milksystem Perfect Clean 250 ml
Deze vloeibare melksysteem reiniger is geschikt voor zowel volautomatische one touch espressomachines als espresso apparaten met losse melkschuim systemen.

Koffiediscounter.nl

Koffiediscounter.nl wenst je succes bij het onderhouden van jouw apparaat. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten over een bepaalde espressomachine of iets dergelijks, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in Naarden.
Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt koffiediscounter.nl cookies – Meer informatie over cookies. Melding sluiten
loadingLoading...
To Top