Bananen Calypso  (BBQ dessert recept)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

70 gr suiker
50 gr ongezouten boter (gesmolten)
2 eetlepel limoensap (of sap van 1 limoen)
1 theelepel kaneel poeder
4 grote, stevige bananen
4 bollen vanille ijs
dark rum


Bereidingswijze

1 Mix in een klein kom de gesmolten boter, suiker, kaneel en limoensap
2 Smeer de bananen in met ongeveer een kwart van deze botermix.
3 Leg de bananen op de grill en bak voor circa 2 - 4 minuten. Keer de bananen halverwege.
4 Snijd de bananen in plakjes en leg op een vuurvaste schaal. 
5 Voeg de rest van de botermix toe en plaats de schaal terug op het vuur. Verwarm voor circa 5 minuten.
6 Verwijder de schaal van de barbecue en giet snel (!) een scheut rum over de banen. Steek de rum aan en flambeer de bananen.
7. Doe de bollen ijs op een bord en verdeel de bananen plakken over de vier borden zodra de vlammen gedoofd zijn.


TIP: Vervang de bananen eens met twee mango's voor een tropische variant van de Calypso!


EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...