Herten spiesjes  (BBQ recept Vlees))

Porties 4 personen

Ingrediënten

* 4 hertenbiefstukken van ± 300 g
* 24 plakjes spek
* 2 theelepels balsamico azijn
* 60 ml olijfolie
* 8 takjes verse rozemarijn
* zout en versgemalen zwarte peper


Bereidingswijze

1 Meng de balsamico en de 30 ml olijfolie in een kom. 
2 Snij de hertenbiefstukken in 6 blokken ieder en meng met de balsamico en olie. 
3 Maak de rozemarijn takjes schoon en verwijder de onderste naaldjes (ca. 5 cm). Knip het uiteinde van het takje in een punt zodat het als spies kan dienen en hak de verwijderde naaldjes heel fijn
4 Neem de plakken spek en bestrijk met olie. 
5 Strooi er de fijngehakte naaldjes op en leg er een blokje hertenbiefstuk op. 
6 Rol de biefstuk in het spek en prik op een rozemarijntakje. herhaal dit met alle blokjes hertenbiefstuk en prik aan iedere rozemarijn tak circa 3 in spek ingerolde blokjes biefstuk.
7 Bestrijk alles nu met de overgebleven olie en leg op de barbecue. Draai regelmatig om zodat ze niet verbranden.

EET SMAKELIJK!

Ga terug naar het overzicht met alle barbecuerecepten.

Back to top
  Loading...