TERMEN UIT DE KOFFIEWERELD UITGELEGD

Door alle begrippen die bij espressomachines gebruikt worden zie je soms door de koffiebonen het bos niet meer. Want wat kan jouw (toekomstige) koffiemachine nu eigenlijk? Wat betekent OneTouch? En wat is het verschil tussen keramische en metalen maalschijven?Op deze pagina staan de termen uitgelegd die door alle merken gebruikt worden. Ben je op zoek naar een term die specifiek is voor een merk, zoals AquaClean bij Saeco? Klik dan onderaan de pagina op het merk voor extra uitleg.

ESE-servings

ESE-servings zijn de cups die Illy-koffiemachines gebruiken.

Koffiediklade

De koffiediklade van je machine vangt het koffie-afval op. In vrijwel alle gevallen geeft de machine aan wanneer je deze lade dient te legen.

Melkopschuimer

Koffiemachines met een geïntegreerde melkopschuimer beschikken over een melkkan waarmee de machine zelf cappuccino zet. Bij apparaten met een opschuimpijpje kun je handmatig melk opschuimen.

Gebruikersprofielen

Als je bij je machine gebruikersprofielen kunt instellen, dan kan het apparaat verschillende koffiefavorieten onthouden. Bijvoorbeeld een cappuccino met extra veel melk, of een heel sterke espresso.

Pompdruk

De pompdruk van je koffiemachine bepaalt met hoeveel druk (in bar) het water door de koffie geperst wordt. De meeste machines hebben een pompdruk van 15 bar.

OneTouch

Met een OneTouch-functie zet je cappuccino en andere koffiespecialiteiten met één druk op de knop.

Heetwaterfunctie

Met een heetwaterfunctie zet je machine heet water, zodat je met je koffiemachine ook thee kunt zetten.

Maalschijven

De maalschijven bepalen de fijnheid van de maling van je koffiebonen. Keramische maalschijven worden niet warm, in tegenstelling tot metalen maalschijven. Het verschil in smaak dat hiermee gepaard gaat is voor de leek moeilijk waar te nemen.

Warmhoudplaat

De warmhoudplaat van je machine houdt je schone kopjes warm. Met een warm kopje koelt je koffie minder snel af.

LCD-Display

Het intuïtieve bedieningspaneel met LCD-display met symbolen is herleid tot de essentie en is heel gemakkelijk te gebruiken. Selecteer gewoon het overeenkomstige symbool om de koffiesterkte in te stellen of het ontkalkings- of reinigingsprogramma te starten.

Thermoblock

Het Thermoblock zorgt voor een ideale en constante temperatuur bij het bereiden van je espresso. Zodat je espresso altijd op tempratuur is.

RVS Boiler

Water word verhit door middel van een boiler. Bijvoorbeeld een rvs boiler. De rvs boiler is minder gevoelig voor kalk.Begrippen van koffiemerken uitgelegd

Bekijk de specifieke termen per merk:
Back to top
  Loading...